PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Дафиново масло

Дафиново масло

  1. Дафиново масло
  2. Произход на дафиновото масло
  3. Свойства на дафиновото масло
  4. Лечебна употреба на дафиновото масло

Лечебна употреба на дафиновото масло

Дафиновото масло се използва при лечение на ревматизъм, невралгия, мускулни болки, настинки, грип, диария, кожни инфекции и за подобряване на общото здравословно състояние на организма. Дафиновото масло действа успокояващо и помага да се разтоварите от негативните емоции. То помага при болки причинени от ревматизъм, подобрява храносмилателната система и освобождава излишните газове. Действа положително на черния дроб и на бъбреците. Прилагано в малки количества има положителен ефект, докато в големи дози има седативен ефект.

Има добро приложение при косопад и действа положително при лечение на навяхвания и натъртвания.

  • Горелки и изпарители
    Парите от дафиново масло се вдишват при инфекции, висока температура и болки по цялото тяло. Може да предизвика вдъхновение и има успокояващ ефект върху ума.
  • Като масажно масло и за бани
    При това приложение успокоява емоциите и облекчава болките и страданията, особено когато се комбинира с роза и хвойна. Бъдете внимателни когато го използвате, защото може да раздразни лигавиците.

Съчетание с други масла

Дафиновото масло се съчетава добре с други етерични масла. Най-добре се комбинира с кедрово дърво, кориандър, евкалипт, здравец, джинджифил, хвойна, лавандула, лимон, портокал, роза, розмарин, мащерка и иланг-иланг.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...