PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Канелено масло

Канелено масло

  1. Канелено масло
  2. Произход на кенеленото масло
  3. Свойства на канеленото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на канеленото масло
  5. Лечебно приложение на канеленото масло

Лечебно приложение на канеленото масло

Етеричното масло от канела се използва при инфекции на дихателните пътища, ревматизъм и артрит. То облекчава депресията, тонизира тялото и стимулира система от жлези, като по този начин облекчава и болката.

  • Приложение при инхалатори
    В терапиите с пара канеленото масло се използва при остър бронхит и простудни заболявания. Помага и при депресия и чувство на слабост.
  • Приложение в масажни масла или в банята
    Канеленото масло се използва като съставка на масажните масла или разредено във ваната. При тази своя употреба то помага при бронхит, диария, втрисане, инфекции, грип, ревматизъм и артрит. Поради своите силни антисептични свойства, то е отлично средство за борба с инфекциозните заболявания. Действа особено добре и при успокояване на спазми на храносмилателния тракт, гадене и повръщане. Стимулира отделянето на храносмилателни сокове и облекчава мускулни и ставни болки, свързани с ревматизъм и артрит. Ползвайте го с повишено внимание и гледайте да не се дразни кожата и лигавиците.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Както и при масажното масло, кремовете помагат при проблеми с храносмилането, ревматични и артритни болки. Помага при борбата с настинки и грип.

Съчетание с други масла

Етеричното канелено масло се съчетава добре с други масла, като:  тамян, карамфил, кориандър, кардамон, тамян, джинджифил, грейпфрут, лавандула, розмарин и мащерка.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...