Назад до Карамфилово масло

Карамфилово масло

  1. Карамфилово масло
  2. Произход на карамфиловото масло
  3. Свойства на карамфиловото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на карамфиловото масло
  5. Лечебно приложение на карамфиловото масло

Лечебно приложение на карамфиловото масло

Карамфиловото масло се използва при акне, натъртвания, изгаряния и за облекчаване на болката, като болкоуспокояващо. Помага при зъбобол, афти в устата, ревматизъм и артрит.

От полза е за храносмилателната система и е ефективно срещу повръщане, диария, спазми, парализи и лош дъх. Карамфиловото масло облекчава респираторни проблеми, като бронхит, астма и туберкулоза. Като дезинфектант е полезно за предпазване от заразни болести.

Ако поставите памук напоен с карамфилоов масло в шкафа си това ще предпази дрехите ви от молци.

  • Приложение за инхалатори
    При лечението с пари, карамфиловото масло може да бъде полезно при бронхит, виене на свят, депресия, укрепване на паметта и борбата срещу слабостта и летаргията.
  • Приложение като масажно масло
    Може да се добави към масажно масло, за да помогне при диария, бронхит, втрисане, настинки, мускулна скованост, спазми, ревматизъм и артрит. При зъбобол външната част на зъбите могат да се масажират с масло. Използвайте го с ниско съдържание по-малко от 1%.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Притежава същите ефекти както и масажното масло, но освен това може да помогне и при язви на краката и рани по кожата, като отново съдържанието му трябва да е по-малко от 1%.
  • Вода за уста
    Може да участва като съставка в тези продукти и да се използва при зъбобол.

Съчетание с други масла

Карамфиловото масло се съчетава добре с други етерични масла, като: босилек, тамян, канела, лавандула, джинджифил, сандалово дърво и градински градински чай.

Рейтинг:
2.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...