Назад до Кедрово масло

Кедрово масло

  1. Кедрово масло
  2. Произход на кедровото масло
  3. Свойства на кедровото масло
  4. Лечебно приложение на кедровото масло

Лечебно приложение на кедровото масло

Маслото от кедрово дърво облекчава сърбежа и действа страхотно при акне, мазна кожа и пърхот. Помага при инфекции на пикочните пътища, има силен ефект върху лигавиците и действа като общо тонизиращо средство.

То има успокояващ ефект върху ума и е от голяма полза при състояния свързани с тревожност и нервно напрежение. Действа благотворно и при артрит и ревматизъм.

  • Инхалатори и изпарители
    В терапиите с пари кедровото масло може да се използва при артрит, бронхит, ревматизъм, респираторни проблеми, като общо тонизиращо средство и против насекоми.
  • Използване като масажно масло и във ваната
    Кедровото дърво може да се използва смесено с масажно масло или разредено във ваната при астма, бронхит, респираторни проблеми, цистит, болки в ставите, мазна кожа и пърхот. Трябва да внимавате да не попадне в зоната на лигавиците, защото предизвиква тяхното дразнене.
  • Използване като крем
    Когато се разрежда в крем, кедровото масло помага най-много  при мазна кожа и свързаните с нея проблеми, като дерматит и псориазис.

Съчетание с други масла

Кедровото масло се съчетава добре с етеричните масла от тамян, бергамот, канела, кипарис, тамян, жасмин, хвойна, лавандула, лимон, нероли, роза и розмарин.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...