PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Кимионово масло

Кимионово масло

  1. Кимионово масло
  2. Произход на кимионовото масло
  3. Свойства на кимионовото масло
  4. Лечебно приложение на кимионовото масло

Лечебно приложение на кимионовото масло

Кимионовото масло се използва за успокояване на нервите и облекчаване на умствената умора. Има силно лечебно действие върху храносмилателната система. Помага при нервен стомах, колики, метеоризъм и стомашни спазми.

Като отхрачващо средство то помага при бронхит, бронхиална астма и кашлица. Полезно е и в случаите на възпалено гърло, ларингит, а за отделителната система помага за промиването на токсините. Кърмачките го използват за увеличаване на млякото си, а много жени го използват и за облекчаване на менструални болки.

Етеричното масло от кимион подобрява регенерирането на тъканите и е ефикасно средство за справяне с мазната кожа, синини, циреи и почистване на инфектирани рани. Облекчава сърбежа и помага при акне и проблеми със скалпа.

  • Инхалатори и изпарители
    Парите от кимионово масло успокояват нервите и подпомагат храносмилателната система. Помагат при пикочни проблеми и пречистват дихателните пътища.
  • Използване като масажно масло или в банята
    Кимионовото етерично масло може да се използва смесено с масажно масло или разредено във ваната. Това му приложение помага при  храносмилателни и респираторни проблеми и тонизира кожата.
  • Като крем
    Употребата на маслото в кремове помага при сърбеж на кожата, акне, синини и регенерация на тъканите. Може да се използва и за намаляване на признаците на стареене.

Съчетание с други масла

Кимионовото масло се съчетава добре с етеричните масла от босилек, лайка, кориандър, тамян, джинджифил, лавандула и портокал.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...