PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Лавандулово масло

Лавандулово масло

  1. Лавандулово масло
  2. Произход на лавандуловото масло
  3. Свойства на лавандуловото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на лавандуловото масло
  5. Лечебно приложение на лавандуловото масло

Лечебно приложение на лавандуловото масло

Лавандуловото масло често се използва и при главоболие. При първите му признаци втрийте една капка масло върху китките си, двете слепоочия и задната част на врата, като избягвате зоната около очите. След това изпийте чаша чай от бяла дъбова кора или аспирин. След това се отпуснете в тиха и тъмна стая, като през това време вдишвате лавандулов аромат. Ако ви се гади, добавете джинджифилов чай или дъвчете кристализирано парче джинджифил. Ако изпълните всичко това ще усетите подобрение на състоянието си в рамките на 20 минути.

Методи на използване

  • Горелки и изпарители
    Дишането на пари от лавандулово масло може да бъде полезно при алергии, анорексия, замайване, безсъние (при деца), сенна хрема, главоболие, депресия, травми, тревожност, истерия, страх, кошмари, раздразнителност, нервно напрежение или като средство против насекоми. То ще разсее депресията и ще ви помогне в кризисни ситуации, облекчава стреса и помага при напрегнати мускули и мускулни спазми.
  • Масло за масаж или в банята
    Лавандуловото масло може да се използва като масажно масло или в банята, като по този начин лекува коремни болки, алергии, анорексия, артрит, стомашни проблеми, умора, сенна хрема, главоболие, безсъние, промяна в настроенията, тревожност, депресия, истерия, кошмари, страх , раздразнителност, нервно напрежение, стрес или просто за удоволствието да се отпуснете с приятния му аромат наоколо.
  • За измиване и почистване с памучен тампон
    Използва се при ухапвания от насекоми, циреи, натъртвания, подуто, измръзнало, пърхот и въшки.
  • Студен компрес
    Като студен компрес лавандуловото масло може да се използва при артрит, екзема и рани
  • Крем или лусион
    Когато се използва в кремове или лусиони, лавандуловото масло облекчава изгаряния, като помага на кожата да се излекува по-бързо, като същевременно премахва и белезите. Успокояващото и противовъзпалително действие на лавандуловото масло балансира кожата и помага при дерматит, екзема, псириазис, циреи, антракс и акне. Когато се използва, като противовъзпалително, лавандуловото масло трябва да е в концентрации по-малки от 1%. То помага за облекчаване на болката причинена от слънчево изгаряне и премахва сърбежа, причинен от ухапвания от насекоми.

Практическо приложение

  • За кожни проблеми, като акне, дермадит, екзема, псориазис, обриви и слънчево изгаряне се прилага, като се нанесат 2-3 капки върху памучен тампон и се нанесе върху засегнатата област.
  • За подпомагане растежа на косата смесете 2-3 капки в малък съд с вода, разбъркайте го и след това нанесете върху главата.
  • За облекчаване на главоболие и мигрена може да се използва в горещ или студен компрес.
  • За облекчаване на безсъние сложете 2-3 капки в дифузер, памучен тампон или кърпичка и го поставете в калъфката на възглавницата. Може също да пробвате и с 8-10 капки във ваната преди лягане.
  • За облекчаване на тревожност, депресия, нервно напрежение и стрес използвайте 2-3 капки в дифузер, може и 8-10 капки във ваната.
  • За регулиране на менструацията използвайте 4-5 капки в 30 грама обикновено масло и масажирайте корема и долната част на гърба.
  • При ужилване от пчели или оси капнете 2-3 капки върху памучен тампон и го нанесете върху засегнатата област.
  • За предпазване от молци използвайте памучни топки, напоени с по няколко капки масло и ги поставете на няколко места в гардероба с дрехите.
  • За треска, астма, бронхиални проблеми използвайте 2-3 капки в дифузер или парна инхалация. Може да се използват и 8-10 капки във ваната или 4-5 капки в 30 грама обикновено масло и масажирайте областта на гръдния кош.

Съчетание с други масла

Етеричните масла се комбинират добре едно с друго, но лавандуловото масло се комбинира най-добре с кедър, градински чай, здравец, бор, индийско орехче и всички цитрусови масла.

Рейтинг:
3.6/5 на базата на 10 оценки

Отзиви

Limonv
Stiga glopusti viarvaite samo v opitni nechta a ne v tergovska filozofia.
v
**инфорМация
Всеки трябва да умее да пише грамотно, това оформя осмислянето на сюжета, както при "по дрехите посрещат..." и колкото и опростенческо да звучи, показва реалната отдаденост към действието- едно е да събереш инфорнация, съвсем друго да я осмислиш.
До коментар №3
Ееее, как се уморих от хитреци коментиращи всяка една статия с негативизъм, който ако не подкрепят с глуповати фрази, то поне със самочувствие относно правоговор и правопис. Браво. Пиша ти 6. Ако четеш подобни текстове само заради бръчките си, има хора, които далеч не се интересуват от подобни дреболии и намират полезна информация, Необръщайки внимание на всяка запетая.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...