Назад до Масло от ветивер

Масло от ветивер

  1. Масло от ветивер
  2. Произход на маслото от ветивер
  3. Свойства на маслото от ветивер
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от ветивер
  5. Лечебно приложение на маслото от ветивер

Лечебно приложение на маслото от ветивер

Маслото от ветивер действа успокоително и помага да се освободим от гняв, истерия, раздразнителност и невротично поведение. То намаля стреса и напрежението.

Маслото ревитализира тялото и помага при умствено и физическо изтощение. Използва се като болкоуспокояващо за цялото тяло и особено при ревматизъм, артрит и болки в мускулите. Облекчава и безсънието.

  • Приложение за инхалатори
    В терапиите с пари, маслото от ветивер се използва при нервни проблеми, като помага да се освободим от гняв и раздразнителност и облекчава безсънието.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Смесено с масажни масло и разтворено във ваната, маслото от ветивер помага при физическо и психическо изтощение, нервни болести, ревматични и артритни болки, безсъние, балансира хормоналната система и има лечебен ефект върху кожата.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Смесено с кремове и лосиони, маслото от ветивер се използва за овлажняване и подхранване на кожата и се препоръчва при суха, раздразнена и дехидратирана кожа. То се справя много добре и в борбата с бръчките, стриите и раните и подобрява тонуса и общото здравословно състояние на кожата.

Съчетание с други масла

Маслото от ветивер се съчетава добре с други етерични масла, като: тамян, грейпфрут, жасмин, лавандула и иланг-иланг.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...