PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Масло от грейпфрут

Масло от грейпфрут

  1. Масло от грейпфрут
  2. Произход на маслото от грейпфрут
  3. Свойства на маслото от грейпфрут
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от грейпфрут
  5. Лечебно приложение на маслото от грейпфрут

Лечебно приложение на маслото от грейпфрут

Грейпфрута има високо съдържание на витамин С и поради това е особено ценен за имунната система. Помага за защита срещу настинки и грип. Има положителен ефект върху затлъстяването и диуретични свойства. Помага за премахването на излишната вода от организма и поради това е маслото от грейпфрут е предпочитано за справяне с целулита.

Маслото има ободряващ ефект върху настроението и помага при стрес и депресия. Използва се с голям успех при борбата с мускулната умора и скованост, като същевременно стимулира лимфната система и по този начин изчиства тялото от токсини. Изчиства мазната кожа и помага при акне. Спомага за грижите на косата и насърчава нейният растеж.

  • Приложение за инхалатори
    В терапиите с пари маслото от грейпфрут се използва при махмурлук, главоболие, психическо изтощение и депресия.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Помага при целулит, настинка, грип физическа отпадналост, мускулна умора, наднормено тегло, главоболие, честа промяна в настроението и умствена умора.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Помага за изчистване на мазната и пренаситена с акнета кожа и помага на тъканите да се отърват от целулита, чрез отделянето на излишната вода от организма.

Съчетание с други масла

Съчетава е добре с други етерични масла, като : бергамот, лавандула, здравец и тамян.

Практическо приложение

  • При артрит, мускулна умора, ревматизъм и скованост, използвайте 2-3 капки в масло разредител и нанесете директно върху засегнатите райони. Може да се използват и 3-4 капки във водна баня или в горещ компрес.
  • За да се отървете от микроби, разбъркайте 5-6 капки в 1 литър вода и използвайте спрей бутилка. Преди употреба разбъркайте добре.
  • За пречистване на въздуха, използвайте 2-3 капки в дифузор.
  • За детоксикация, разбъркайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разтворител и масажирайте цялото тяло. Може да използвате и 3-4 капки във водна баня.
  • За да предизвикате забавена менструация, използвайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разтворител и масажирайте долната част на корема.
  • При депресия, главоболие, психическо или нервно изтощение  и стрес, използвайте 2-3 капки в дифузор или 2-3 капки върху носна кърпа от която периодично да вдишвате.
  • За облекчаване на менструални паузи, използвайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разредител и масажирайте долната част на гърба и корема. Може да се използва и горещ компрес.
  • За акне, използвайте 2-3 капки върху памучен тампон и нанесете върху засегнатата област. Ако имате силно чувствителна кожа, трябва да го разредите с масло разредител.
Рейтинг:
4.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...