BIBIOTIC - българският постбиотик от ново поколение
Назад до Масло от мащерка

Масло от мащерка

  1. Масло от мащерка
  2. Произход на маслото от мащерка
  3. Свойства на маслото от мащерка
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от мащерка
  5. Лечебно приложение на маслото от мащерка

Лечебно приложение на маслото от мащерка

Маслото от мащерка укрепва нервите и подобрява паметта и концентрацията. То има уникалната способност да премахва изтощението и депресията, като същевременно укрепва белите дробове и помага при болести, като астма, ларингит, синузит, хрема, магарешка кашлица, възпалено гърло и възпаление на сливиците.

Маслото от мащерка стимулира имунната система и помага при настинки, грип, инфекциозни болести, студени тръпки, цистит и уретрит.

Затоплящият ефект от това масло може да помогне в случаите на лоша циркулация, артрит, ревматизъм, подагра, мускулни болки, навяхвания и спортни травми. Полезно е в борбата с целулита, анорексията, затлъстяването, бялото течение и може да ускори процеса на раждане.

  • Приложение за инхалатори
    При лечението с пари, маслото от мащерка може да бъде полезно при бронхит, кашлица, дихателни проблеми, синузит и мускулни болки.
  • Приложение в масажно масло
    Смесено с масло за масаж, мащерката помага при артрит, бронхит, настинки, грип, кашлица, подагра, натъртвания, екземи, мускулни болки, затлъстяване и ревматизъм.
  • Приложение за гаргара
    Разредено с вода за уста при гаргара, маслото от мащерка помага при инфекции и възпаление на сливиците.
  • Приложение в чист вид
    Прилагано в чист вид, маслото от мащерка помага при ухапвания от животни, но трябва да се използва с повишено внимание, тъй като може да предизвика дразнене на кожата.

Съчетание с други масла

Маслото от мащерка се съчетава добре с други етерични масла, като: бергамот, грейпфрут, лимон, лавандула, розмарин и бор.

Рейтинг:

Отзиви

Георгиев
Какво имате впредвид под "ниски концентрации" за маслото от мащерка ?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...