Назад до Масло от палмароза

Масло от палмароза

  1. Масло от палмароза
  2. Произход на маслото от палмароза
  3. Свойства на маслото от палмароза
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от палмароза
  5. Лечебно приложение на маслото от палмароза

Лечебно приложение на маслото от палмароза

Маслото от палмароза успокоява ума, има ободряващ ефект и премахва обърканото мислене. Използва се за справяне с физическото и нервно изтощение, стрес и свързаните с тях проблеми.

Маслото има свойството да охлажда тялото, когато имаме висока температура, подпомага храносмилателната система и облекчава болки и скованост в мускулите. Овлажнява кожата, като балансира нивото и на хидратация и стимулира регенерацията на клетките. Маслото запазва кожата мека и еластична и помага при акне, дерматит, кожни инфекции. Премахва белези и подмладява и регенерира кожата.

  • Приложение за инхалатори
    В терапията с пари маслото от палмароза може да помогне по време на възстановяване след боледуване. Маслото облекчава умората, нервност, изтощение и стрес, като същевременно има ободряващ ефект върху ума и премахва обърканите мисли.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Прилагано при масаж или във ваната маслото от палмароза помага при умора, нервност, стрес и стимулиране на храносмилателната система. То заздравява кожата и се използва за по-бързото възстановяване на болните.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Маслото добавено в кремове и лосиони има овлажняващ и хидратиращ ефект върху кожата и действа много ефикасно в борбата с бръчките. Балансира естествената секреция на себум, който запазва кожата мека и еластична. На клетъчно ниво помага при формирането на нова тъкан и поради тази причина е страхотно средство за подмладяване и регенериране на кожата. Маслото е най-полезно в борбата със суха кожа и кожните инфекции.

Съчетание с други масла

Маслото от палмароза се съчетава добре с други етерични масла, като: здравец, бергамот, розмарин, лайм и иланг-иланг.

Практическо приложение

  • При акне, екзема и гъбични инфекции, разбъркайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разредител и посредством памучен тампон, нанесете върху засегнатата област.
  • При настинки и грип, използвайте 2-3 капки в дифозор.
  • За по-бързото заздравяване на порезни рани, използвайте 2-3 капки върху памук и нанесете внимателно върху засегнатата област.
  • При умора, нервност, физическо изтощение и стрес, използвайте 2-3 капки в дифузор. Може да използвате и 8-10 капки във вана или 2-3 капки в 20-30 грама масло разредител и да масажирате тялото.
  • За намаляне на треската, използвайте 2-3 капки в студен компрес или 8-10 капки във ваната.
  • При чревни инфекции, използвайте 3-5 капки в парна инхалация.
  • За да се стимулира производството на себум в суха кожа, използвайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разредител и намажете леко върху кожата.
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...