Назад до Масло от розмарин

Масло от розмарин

  1. Масло от розмарин
  2. Произход на маслото от розмарин
  3. Свойства на маслото от розмарин
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от розмарин
  5. Лечебно приложение на маслото от розмарин

Лечебно приложение на маслото от розмарин

Маслото от размарин има изразено действие върху мозъка и централната нервна система. То има отлични качества като мозъчен стимулант и подобрява паметта.

Маслото помага още при главоболие, мигрена, невралгия, умствена умора и нервно изтощение. Антисептичното действие на маслото от розмарин е особено полезно при чревни инфекции, диария, колит, диспепсия, метеоризъм, чернодробни нарушения и облекчава болки свързани с ревматизъм, артрит, мускулни болки и подагра. Помага още при аросклероза, сърцебиене, лоша циркулация  и разширени вени.

Диуретичните свойства на маслото от розмарин са полезни за намаляването на задържането на вода в организма, регулира менструацията и помага при затлъстяване и целулит.

Маслото влияе много добре и на дихателната система. Действа добре при астма, бронхит, магарешка кашлица и синузит. Маслото има силно затягащо действие и е ефективно за против увисването на кожата. Стимулира и насърчава растежа на косата.

Нанесено върху кожата, маслото от розмарин облекчава нейната подпухналост, подуване и задръстване. Може да се използва за лечение на акне, дерматит, екзема и др. Използва се широко в продуктите за грижа за косата, тъй като има силно положителен ефект върху здравето на косата и скалпа.

  • Приложение за инхалатори
    В терапиите с пари маслото от розмарин се използва при преумора, синозит, психическа и физическа умора. То стимулира мозъка, подобрява паметта и насърчава ясното мислене.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Смесено с масажни масла и разтворено във ваната, маслото от розмарин може да помогне при проблеми с черния дроб, жлъчката, мускулни болки, схванат врат, преумора, ревматизъм, артрит, настинка, запек, диария, кашлица, бронхит, болки в гърба, синузит, умствена умора и физическа умора.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Когато се добави към кремове и лосиони маслото от розмарин помага за подобряване на кръвообращението и облекчаване на кожата.
  • Приложение в шампоани
    Добавено в шампоани маслото увеличава кръвообращението на скалпа и по този начин подобрява растежа на косата. Действа като балсам и тонизиращо средство за косата.

Съчетание с други масла

Маслото от розмарин се съчетава добре с други етерични масла, като: кедър, цитронела, здравец, лавандула, лимонова трева и мента.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...