Назад до Масло от сандалово дърво

Масло от сандалово дърво

  1. Масло от сандалово дърво
  2. Произход на маслото от сандалово дърво
  3. Свойства на маслото от сандалово дърво
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от сандалово дърво
  5. Лечебно приложение на маслото от сандалово дърво

Лечебно приложение на маслото от сандалово дърво

Това релаксиращо масло има хармонизиращ и успокояващ ефект, който премахва напрежението и объркването. Маслото е препоръчвано за употреба при депресия, страх, стрес, нервно напрежение, хронични заболявания и тревожност.

Физически помага при белодробни инфекции, болки в гърлото, суха кашлица, бронхит, астма, цистит, инфекции на пикочния мехур, фригидност и импотентност.

Нанесено върху кожата, маслото от сандалово дърво облекчава сърбеж и възпаление на кожата. Най-ефективно е за облекчаване на дехидратираната кожа, заради стягащото си действие и тонизиращ ефект. Премахва белезите на стареене на кожата и има чудесни резултати, когато се прилага върху мазна кожа, белези и суха екзема.

  • Приложение за инхалатори
    При терапиите с пари, маслото от сандалово дърво действа, като афродизиак и помага при бронхит, кашлица, инфекции на гърдите, астма, безсъние, раздразнителност, нервно напрежение, стрес и се използва, като средство против насекоми.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    При това си приложение маслото от сандалово дърво помага при инфекции на пикочния мехур, гръдни инфекции, бронхит, кашлица, суха екзема, безсъние, раздразнителност, нервно напрежение и стрес. Маслото действа и като афродизиак.
  • Приложение за гаргара
    При болки и сухота в гърлото, разредете масло от сандалово дърво с вода и правете гаргара.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Използвано в кремове и лосиони, маслото от сандалово дърво помага при напукана, суха или възпалена кожа. Има силни овлажняващи и хидратиращи свойства, които подпомагат грижата за кожата и прикриват белезите не нейното стареене.

Съчетание с други масла

Маслото от сандалово дърво се съчетава добре с други етерични масла, като: бергамот, черен пипер, здравец, лавандула, смирна, роза и иланг-иланг.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Лее Ре Ре Се Ф
Виж още отзиви
Коментирай
loading...