Назад до Масло от сандалово дърво

Масло от сандалово дърво

  1. Масло от сандалово дърво
  2. Произход на маслото от сандалово дърво
  3. Свойства на маслото от сандалово дърво
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от сандалово дърво
  5. Лечебно приложение на маслото от сандалово дърво

Произход на маслото от сандалово дърво

Сандаловото дърво е вечнозелено паразитно дърво, което впива своите корени в други дървета. На височина то достига до 9 метра и има кафяво-сиво стъбло, много гладки и тънки клонки, жилави листа и малки розово-лилави цветчета.

За да достигне своята зрялост на дървото са нужни от 30 до 60 години. След това се отсича и нарязва на малки парченца жълтеникава дървесина. За най-висококачествена е призната дървесината от Мисор, Индия.

Употребата на сандаловото дърво датира от поне 4000 години. В миналото кервани са пренасяли дървесината от Индия до Египет, Гърция и Рим. Много храмове са били построени от такава дървесина, а египтяните са използвали маслото при ритуалите на балсамиране.

Сандаловото дърво е много търсено, заради успокояващият си ефект по време на медитация. Практикуващите Swahra yoga го препоръчват за обединение на сетивата, а практикуващите Tantric yoga го препоръчват за събуждането на сексуалната енергия.

В миналото сандаловото дърво се е използвало за производство на мебели и това е довело до почти пълното му изчезване. Поради това в наши дни дървесината се използва само за добиване на етерично масло. Правителството на Индия е предприело мерки и е ограничило до минимум производството на масло, за да може дървото да оцелее като вид и поради това маслото от сандалово дърво е едно от най-скъпите етерични масла в света.

Рейтинг:

Отзиви

Лее Ре Ре Се Ф
Виж още отзиви
Коментирай
loading...