BIBIOTIC - българският постбиотик от ново поколение
Назад до Масло от хвойна

Масло от хвойна

  1. Масло от хвойна
  2. Произход на маслото от хвойна
  3. Свойства на маслото от хвойна
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от хвойна
  5. Лечебно приложение на маслото от хвойна

Свойства на маслото от хвойна

Маслото от хвойна се извлича, както от плодовете, така и от игличките на растението. По високо ценено е маслото от плодовете, което е с ясен, свеж и леко дървесен аромат и воднист вискозитет.

Екстракция

Маслото от хвойна се извлича от сушени, смачкани или леко сушени плодове, чрез парна дестилация, като доходността му е от 0,2% до 2%.

Химичен състав

Основните му химически компоненти са: пинен, камфен, б-пинен, сабинен, мирцен, phellandrene, терпинен, Y-терпинен, 1,4-цинеол, б-phellandrene, р-cymene, терпинен-4-ол, bornyl ацетат, cayophyllene и остатъчни количества от на лимонен, камфор, линалоол, линалилацетат, борнеол и нерола.

Предпазни мерки

Маслото от хвойна не е токсично, но тъй като може да стимулира маточните мускули е препоръчително да не се използва по време на бременност и от хора с бъбречни проблеми. Някои хора проявяват и алергични реакции към него, поради което трябва да го използвате в разумни количества.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на маслото от хвойна са: антисептично, анти-ревматично, спазмолитично, стягащо, газогонно, depurative, диуретично, загряващо, стимулиращо, стомашно, средство за изпотяване, рани и тонизиращо.

Рейтинг:

Отзиви

zlatka natova
zdravei te mnogo vi molq daite mi kordinati da se svarja sas vas BLAGODARQ VI
Виж още отзиви
Коментирай
loading...