PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Масло от черен пипер

Масло от черен пипер

  1. Масло от черен пипер
  2. Произход на маслото от черен пипер
  3. Свойства на маслото от черен пипер
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от черен пипер
  5. Лечебна употреба на маслото от черен пипер

Свойства на маслото от черен пипер

То има силна и остра пикантна миризма, която леко напомня на карамфиловото масло. На цвят то варира от кехлибарено, до жълто зелено и е воднисто.

Екстракция

За извличане на маслото се използват неузрели, сушени на слънце плодове от пипер, които чрез парна дестилация носят доходност от близо 2% от общата маса.

Химичен състав

Етеричното масло се състои от различни химични съставки, като: а-туйон, а-пинен, камфен, сабинен, б-пинен,-phellandrene, мирцен, лимонен, caryophyllene, б-farnesene, б-bisabolene, линалоол и терпинен-4-ол.

Предпазни мерки

Маслото от черен пипер може да предизвика дразнене на чувствителната кожа и ако се използва в големи количества може да окаже вредно влияние на бъбреците. Трябва да се избягва неговата употреба по време на бременност, заради негативният ефект, който може да окаже на кожата.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на маслото от черен пипер са: обезболяващо, антисептично, спазмолитично, антитоксично, афродизиак,  против изпотяване, подпомага храносмилането, диуретично, антипирептик, слабително, загряващо и тонизиращо (особено на далака).

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...