Анасоновото етерично масло се извлича от растението Pimpinella Anisum известно още като P. Officinale и Vulgare от семейство Umbelliferae. То има остър сладникав мирис известен като аромат на анасон и сладък кимион. Не трябва да се бърка с Illicium verum , който е звездовиден анасон и принадлежи към семейство Illiciaceae. Това топло и пикантно етерично масло се използва в ароматерапията за облекчаване на дискомфорт на интровертни и уплашени хора, подпомагане на храносмилането, увеличаване на обема на белите дробове и облекчаване на мигрена и главоболие. Често се добавя към сиропите за кашлица, парфюми, козметични продукти, пасти за зъби и инсектициди.
2. Произход на анасоновото масло
Анасонът идва от Близкия Изток и в момента се отглежда в Европа, САЩ и Северна Африка. Той е едногодишно растение, което достига височина около 80 см. и е с деликатни перести листа, малки бели цветчет...
3. Свойства на анасоновото масло
Това етерично масло е със среден вискозитет и се втвърдява при ниски температури, поради което може да се наложи да бъде затопляно преди употреба. Екстракция Маслото се извлича чрез парна дестилация...
4. Емоционално и духовно приложение на анасоновото масло
Подобрява вертигото и мигрената Носи спокоен и щастлив сън Пробужда умореният ум Влияе положително на коренната и сексуалната чакри и чакрата на слънчевия сплит Енергизиращи свойства – подобрява...
5. Лечебна употреба на анасоновото масло
Анасоновото масло може да бъде полезно при лечение на мускулни болки, ревматизъм, бронхит, магарешка кашлица, колики, спазми, лошо храносмилане, хрема и махмурлук. То тонизира и кръвоносната система и...
Коментари за Анасоново масло