Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Ароматерапия  »  Етерични масла от А до Я  »  Анасоново масло  »  Произход на анасоновото масло

Анасоново масло

Анасоново масло

Произход на анасоновото масло

Анасонът идва от Близкия Изток и в момента се отглежда в Европа, САЩ и Северна Африка. Той е едногодишно растение, което достига височина около 80 см. и е с деликатни перести листа, малки бели цветчета и сиво-кафяви семена.

Анасоновото масло се е използвало още от дълбока древност и е било много ценено от римляните, гърците и египтяните. Римляните го използвали за пикантна торта наречена „mustaceus", египтяните го добавяли към хляба си, а гърците за успокояване на храносмилателният тракт.

Анасонът се използва при производството на ликьори, пасти за зъби и вода за уста. В Индия се използва като освежител за уста, а в Турция за популярна алкохолна напитка, направена от семената му.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2636

Препоръчани продукти

Коментари за Анасоново масло

    Подобни статии

    Масло от мандарина

    Масло от мандарина

    Маслото от мандарина се извлича от растението Citrus reticulata от семейство Rutaceae и е известно о...
    Масло от майорана

    Масло от майорана

    Етеричното масло от майорана се извлича от растението Origanum marjorana от семейство Labiatae. Масл...
    Масло от лайм

    Масло от лайм

    Маслото от лайм се извлича от растението Citrus aurantifolia от семейство Rutaceae. Неговата свежа ц...
    Масло от маточина

    Масло от маточина

    Маслото от маточина се извлича от растението  Melissa Officinalis от семейство Labiatae. Това етерич...
    Масло от смирна

    Масло от смирна

    Маслото от смирна се извлича от растението Commiphora myrrha от семейство Burseraceae. Счита се за м...