PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Основи на Ароматерапията

Ароматерапията – природен метод за възвръщане на красивата и стегната кожа

Ароматерапията е един от най-древните начини за поддържане на човешкото тяло в красив вид и привеждането му в пълна хармония. Аромата попада в кожата чрез вдишване или чрез допир до кожата, успешно повлиява върху работата на отделните органи и върху някои жизнени процеси.
С напредването на възрастта или при сваляне на повече килограми кожата на тялото и лицето се отпуска и не изглежда добре. Естественият подход, съчетаващ натурални масла с масаж може да подобри притока на кръв и да възвърне еластичността на кожата.

Ето и някои масажни масла, които са подходящи за употреба при отпусната и не добре изглеждаща кожа:

Масло то розмарин – Оказва стягащо действие, подсилва притока на кръв в кожните клетки. Подходящо е за смесване с масло от сладък бадем и масло от жожоба.

Масло от тамян – Има стягащо действие, забавя процесите на стареене и отпускането на кожата. Маслото от тамян се добавя към масла от здравец, жожоба и сладък бадем.

Шипково масло – Има хидратиращ и омекотяващ ефект върху кожата. Съдържа витамин С, който подпомага образуването на колаген и подсилва тъканната регенерация. Желателно е няколко часа след масаж с масло от шипка да се избягва прекомерното излагане на пряка слънчева светлина.

Масло от морковени семена – Маслото е наситено на бета-каротин и витамин А. Подпомага детоксикацията на кожните клетки и стимулира образуването на колаген. Подходящо е за смесване с масло от сладък бадем. След употреба кожата е гладка и красива, а при честа употреба стегната и еластична.

Докато трае процедурата за разкрасяване на вашата кожа ще усетите и приятният аромат на маслата, който успешно премахва умората и отпуска сетивата.

Различните видове масла имат различни препоръки за употреба, затова винаги четете начина за дозиране и приложение изписан върху опаковките.
Съчетавайте ароматните масажи с редовни физически упражнения и не забравяйте да консумирате поне 1,5 литра вода на ден.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...