Назад до Бергамотово масло

Бергамотово масло

  1. Бергамотово масло
  2. Произход на бергамотовото масло
  3. Свойства на бергамотовото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на бергамотовото масло
  5. Лечебна употреба на бергамотовото масло

Свойства на бергамотовото масло

Ароматът му е основно на цитрусови плодове примесено с топли пикантни флорални аромати,  които леко наподобяват лавандулово масло. Цветът му варира от зелен до зеленикаво-жълт.

Екстракция

Кората на узрели и неузрели плодове се използва за извличане на маслото, като количеството което се извлича е около 0.5% от общата маса.

Химичен състав

Етеричното масло от бергамот се състои от различни химични съставки, като: пинен, мирцен, лимонен,-bergaptene, б-bisabolene, линалоол, линалилацетат, нерола, neryl ацетат, гераниол, гераниол ацетат и терпинеол.

Предпазни мерки

Маслото от бергамот причинява изгаряния, когато се използва върху чувствителна кожа изложена на слънчева светлина, тъй като високото съдържание на bergaptene предизвиква фото-токсичност. За това е препоръчително да избягвате пряката слънчева светлина, когато използвате това масло върху кожата си. Дори когато съставката Bergaptene (Furocoumarin) се отстрани от маслото е препоръчително да избягвате слънцето и да използвате концентрат по-малък от 1%.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на маслото от бергамот са: антидепресант, антисептично, антибиотично, анти-спастичен, успокоително, cicatrisant, дезодорант, храносмилателно, антипирептик, противоглистно средство и средство, което се използва при рани.

Рейтинг:

Отзиви

Maslo ot mursaliyski shay
Виж още отзиви
Коментирай
loading...