Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Ароматерапия  »  Етерични масла от А до Я  »  Бергамотово масло  »  Свойства на бергамотовото масло

Бергамотово масло

Бергамотово масло

Свойства на бергамотовото масло

Ароматът му е основно на цитрусови плодове примесено с топли пикантни флорални аромати,  които леко наподобяват лавандулово масло. Цветът му варира от зелен до зеленикаво-жълт.

Екстракция

Кората на узрели и неузрели плодове се използва за извличане на маслото, като количеството което се извлича е около 0.5% от общата маса.

Химичен състав

Етеричното масло от бергамот се състои от различни химични съставки, като: пинен, мирцен, лимонен,-bergaptene, б-bisabolene, линалоол, линалилацетат, нерола, neryl ацетат, гераниол, гераниол ацетат и терпинеол.

Предпазни мерки

Маслото от бергамот причинява изгаряния, когато се използва върху чувствителна кожа изложена на слънчева светлина, тъй като високото съдържание на bergaptene предизвиква фото-токсичност. За това е препоръчително да избягвате пряката слънчева светлина, когато използвате това масло върху кожата си. Дори когато съставката Bergaptene (Furocoumarin) се отстрани от маслото е препоръчително да избягвате слънцето и да използвате концентрат по-малък от 1%.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на маслото от бергамот са: антидепресант, антисептично, антибиотично, анти-спастичен, успокоително, cicatrisant, дезодорант, храносмилателно, антипирептик, противоглистно средство и средство, което се използва при рани.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2624

Препоръчани продукти

Коментари за Бергамотово масло

  1. .

    Maslo ot mursaliyski shay

Подобни статии

Борово масло

Борово масло

Боровото масло се извлича от растението Pine (бял бор) от семейство Pinaceae. Въпреки, че това етери...
Масло от розмарин

Масло от розмарин

Маслото от розмарин се извлича от растението Rosmarinus Officinalis от семейство Labiatae. Чистия и ...
Масло от градински чай

Масло от градински чай

Маслото от градински чай се извлича от растението Salvia Officinalis от семейство Labiatae. Това ете...
Масло от розово дърво

Масло от розово дърво

Маслото от Розово дърво се извлича от растението Aniba rosaeodora от семейство Lauraceae. Въпреки че...