Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Ароматерапия  »  Етерични масла от А до Я  »  Бергамотово масло  »  Свойства на бергамотовото масло

Бергамотово масло

Бергамотово масло

Свойства на бергамотовото масло

Ароматът му е основно на цитрусови плодове примесено с топли пикантни флорални аромати,  които леко наподобяват лавандулово масло. Цветът му варира от зелен до зеленикаво-жълт.

Екстракция

Кората на узрели и неузрели плодове се използва за извличане на маслото, като количеството което се извлича е около 0.5% от общата маса.

Химичен състав

Етеричното масло от бергамот се състои от различни химични съставки, като: пинен, мирцен, лимонен,-bergaptene, б-bisabolene, линалоол, линалилацетат, нерола, neryl ацетат, гераниол, гераниол ацетат и терпинеол.

Предпазни мерки

Маслото от бергамот причинява изгаряния, когато се използва върху чувствителна кожа изложена на слънчева светлина, тъй като високото съдържание на bergaptene предизвиква фото-токсичност. За това е препоръчително да избягвате пряката слънчева светлина, когато използвате това масло върху кожата си. Дори когато съставката Bergaptene (Furocoumarin) се отстрани от маслото е препоръчително да избягвате слънцето и да използвате концентрат по-малък от 1%.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на маслото от бергамот са: антидепресант, антисептично, антибиотично, анти-спастичен, успокоително, cicatrisant, дезодорант, храносмилателно, антипирептик, противоглистно средство и средство, което се използва при рани.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2728

Препоръчани продукти

Коментари за Бергамотово масло

  1. .

    Maslo ot mursaliyski shay

Подобни статии

Масло от жасмин

Масло от жасмин

Етеричното масло от жасмин се извлича от растението Jasminum Gradiflora от семейство Oleaceae. Въпре...
Масло от хвойна

Масло от хвойна

Етеричното масло от хвойна се извлича от растението Juniperus Communis от семейство Cupressaceae.  Т...
Лимоново масло

Лимоново масло

Етеричното лимоново масло се извлича от растението Citrus limonum, известно още като Citrus Limon от...
Масло от мандарина

Масло от мандарина

Маслото от мандарина се извлича от растението Citrus reticulata от семейство Rutaceae и е известно о...