PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Евкалиптово масло

Евкалиптово масло

  1. Евкалиптово масло
  2. Произход на евкалиптовото масло
  3. Свойства на евкалиптовото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на евкалиптовото масло
  5. Лечебно приложение на евкалиптовото масло

Лечебно приложение на евкалиптовото масло

Евкалиптовото масло има охлаждащ върху тялото и помага при треска, мигрена и малария. На дихателната система помага при кашлица, астма, инфекции на гърлото и синузит. То успокоява възпалението и помага при настинки и сенна хрема.

Като сгряващо масло е полезно при мускулни болки и страдания, ревматоиден артрит, навяхвания и лоша циркулация. Като грижа за кожата, може да се използва при изгаряния, херпес, порезни рани, кожни инфекции и ухапвания от насекоми. Евкалиптовото масло стимулира имунната система и е полезно бри случаи на варицела и морбили.

  • Приложение за инхалатори
    В терапиите с пари евкалиптовото масло се прилага при често кихане, сенна хрема, грип, респираторни проблеми, главоболие, подобряване на концентрацията и като средство против насекоми.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Смесено с масажни масла или разредено във ваната, то се използва при артрит, астма, бронхит, главоболие, ревматизъм, синузит, хрема, умора и мускулни болки и страдания.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Облекчава мускулни спазми и  ревматизъм, ускорява заздравяването на рани, кожни обриви и замърсена кожа.
  • Приложение в чист вид
    Евкалиптовото масло може да се използва и в чист вид върху кожата, при ухапвания от насекоми или рани, но трябва да внимавате.
  • Гаргара
    Гаргарата с разредено евкалиптово масло се използва за успокоение на болки в гърлото.

Съчетание с други масла

Съчетава се добре с други етерични масла, като: тамян, мащерка, лавандула, лимонова трева, лимон и бор.

Практическо приложение на евкалиптовото масло

  • За артрит, болки в мускулите и ревматизъм, разбъркайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разтворител и масажирайте засегнатата област.
  • При астма, кашлица, синузит, запушен нос и инфекции на гърлото, използвайте 5-7 капки в изпарител. Може и да го смесите с масло разредител и да масажирате гърдите.
  • За убиване на бактериите във въздуха в болнични стаи се използва спрей бутилка. Смесете 10 капки в 1 литър вода и разклатете добре преди пръскане.
  • При варицела и херпеси, използвайте 2-3 капки върху памучен тампон и нанесете върху засегнатите райони. Облекчава болката свързана с тези заболявания.
  • За предпазване от насекоми го смесете с равни количества масло от бергамот и лавандула. Ако искате да предпазите кожата си, използвайте масло разтворител. Ако искате да предпазите дрехите си от молци, напоете памучни тампони със сместа и ги поставете в килера.
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...