PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Защитна функция на етеричните масла

Защитна функция на етеричните масла

  1. Защитна функция на етеричните масла
  2. Аромаграма
  3. Ефикасност на етеричните масла срещу паразити
  4. Ефикасност на етеричните масла срещу гъбички
  5. Антиоксидантен ефект на етеричните масла
  6. Ефикасност на етеричните масла срещу инфекции
  7. Формиране на бели кръвни клетки
  8. Етеричните масла като разтворители
  9. Пречистване на кръвта с етерични масла
  10. Етеричните масла като диуретици

Аромаграма

Аромаграма

Аромаграмата представлява холистичен подход при лечение на инфекции. В основни линии това е вземане на проба от инфектирания участък на пациента, „култивиране" в лабораторни условия (което води до бързо размножаване на бактериите), последвано от тестване на 10-15 различни есенции с цел да се установи кои от тях са най-ефикасни. След това три или четири от тези масла се предписват на болния, обикновено през устата под форма на капсули. По този начин лекарят е сигурен, че е намерил най-подходящото лечебно средство за всеки отделен пациент. Тук дори не е необходимо да се знае точно кои са микроорганизмите, причинители на инфекцията. Не всички френски лекари ароматерапевти са поддръжници на холистичните принципи, но на практика всички се доверяват на аромаграмата.

За целта се използват чисти съдове. Точно отмерена капка от всяко етерично масло, подлежащо на тестване, се капва върху бактериална култура (посявка на бактерии върху подходяща среда).

След няколко часа се появява видим кръг около всяка капка есенция, която е била способна да убие бактериите. Диаметърът на кръга, наречен зона на потискане, се измерва внимателно в милиметри. Колкото по-обширна е тази зона, толкова по-ефикасно е етеричното масло срещу бактериите в културата. Когато то не оказва никакво въздействие, зоната на потискане (кръгът) липсва.

АромаграмаХипотетичен пример за аромаграма. Шест различни етерични масла, означени с цифри, са подложени на тест срещу бактериална култура от тялото на пациент. Защрихованият участък се интерпретира като „зона на потискане" и показва доколко е ефикасно срещу микроорганизмите всяко от тестуваните масла. В конкретния случай за лечение могат да бъдат използвани етерични масла 3 и 5.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...