Назад до Камфорово масло

Камфорово масло

  1. Камфорово масло
  2. Произход на камфоровото масло
  3. Свойства на камфоровото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на камфоровото масло
  5. Лечебно приложение на камфоровото масло

Лечебно приложение на камфоровото масло

Камфоровото масло се използва при лечение на нервна депресия, акне, възпаление, артрит, мускулни болки и страдания, навяхвания, ревматизъм, бронхит, кашлица, настинки, треска, грип и инфекциозни заболявания.

Тъй като маслото е токсично то не трябва да се използва като масажно средство в ароматерапията. Обикновено се използва за инхалации за облекчаване на респираторни проблеми. В някои случаи може да се използва и при компреси.

Камфоровото масло е балансиращо масло и помага за успокояване на нервите и преодоляване на чувството на апатия. То служи за преодоляване на треска и възпаление и се използва за отблъскване на насекоми, като мухи и молци.

  • Инхалатори и изпарители
    При терапията с пари камфоровото масло се използва за прочистване на белите дробове и засилване на кръвообръщението. То помага на сърцето и успокоява нервите. Парите от маслото се използват и за възстановяване след боледуване.
  • Студени компреси
    Използват се за контузии и навяхвания.
  • Кремове
    Много малки количества от това масло, добавени в кремове помага за възпалителни заболявания и намаляване на зачервявания. Тога го прави особено полезен при лечение на акне, изгаряния и болка от напукани ръце.

Съчетание с други масла

Камфоровото масло се съчетава особено добре с етеричните масла от босилек, лайка, лавандула и маточина.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...