Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Ароматерапия  »  Етерични масла от А до Я  »  Кимионово масло  »  Лечебно приложение на кимионовото масло

Кимионово масло

Кимионово масло

Лечебно приложение на кимионовото масло

Кимионовото масло се използва за успокояване на нервите и облекчаване на умствената умора. Има силно лечебно действие върху храносмилателната система. Помага при нервен стомах, колики, метеоризъм и стомашни спазми.

Като отхрачващо средство то помага при бронхит, бронхиална астма и кашлица. Полезно е и в случаите на възпалено гърло, ларингит, а за отделителната система помага за промиването на токсините. Кърмачките го използват за увеличаване на млякото си, а много жени го използват и за облекчаване на менструални болки.

Етеричното масло от кимион подобрява регенерирането на тъканите и е ефикасно средство за справяне с мазната кожа, синини, циреи и почистване на инфектирани рани. Облекчава сърбежа и помага при акне и проблеми със скалпа.

 • Инхалатори и изпарители
  Парите от кимионово масло успокояват нервите и подпомагат храносмилателната система. Помагат при пикочни проблеми и пречистват дихателните пътища.
 • Използване като масажно масло или в банята
  Кимионовото етерично масло може да се използва смесено с масажно масло или разредено във ваната. Това му приложение помага при  храносмилателни и респираторни проблеми и тонизира кожата.
 • Като крем
  Употребата на маслото в кремове помага при сърбеж на кожата, акне, синини и регенерация на тъканите. Може да се използва и за намаляване на признаците на стареене.

Съчетание с други масла

Кимионовото масло се съчетава добре с етеричните масла от босилек, лайка, кориандър, тамян, джинджифил, лавандула и портокал.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 4656

Препоръчани продукти

Коментари за Кимионово масло

  Подобни статии

  Ролята на допира

  Ролята на допира

  Има много доказателства, че допирът е съществен компонент на оптималното здраве, от изключително важ...
  Масажът

  Масажът

  Физическата полза от масажа е всестранна: подобрява обръщението на кръвта и лимфата в тялото, понижа...
  Ароматерапия и стрес

  Ароматерапия и стрес

  Силата на ароматерапията е в съчетаването на двата фактора и по всяка вероятност това, с което тя е ...
  Естественото равновесие

  Естественото равновесие

  Всеки момент в тялото се извършват хиляди различни действия, които са насочени към осигуряване състо...