PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Лимоново масло

Лимоново масло

  1. Лимоново масло
  2. Произход на лимоновото масло
  3. Свойства на лимоновото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на лимоновото масло
  5. Лечебно приложение на лимоновото масло

Лечебно приложение на лимоновото масло

Лимоновото масло е много полезно за кръвоносната система, то подпомага притока на кръв, намалява кръвното налягане и помага при кръвотечение от носа. Намалява треската и облекчава инфекции на гърлото, бронхит, астма и грип.

Лимоновото масло стимулира имунната система, пречиства организма и подобрява функциите на храносмилателната система. Полезно е при запек, диспепсия и целулит. Успокоява и облекчава главоболие и мигрена и е полезно за ревматизъм и артрит. Използва се за почистване на акне, мазна кожа, отстраняване на мъртви клетки от кожата, язви в устата, херпес и ухапвания от насекоми.

  • Приложение за инхалатори
    В терапиите с пари лимоновото масло се използва за настинки, загуба на глас, грип, депресия, стрес, липса на енергия и умора. Спомага за подобряване на концентрацията, повдига духа, премахва умората и помага при взимането на решения.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Лимоновото масло може да се използва смесено с масажни масла или разредено в банята при храносмилателни проблеми, липса на енергия, умора, инфекции, грип, затлъстяване, ревматизъм, депресия, стрес или като общо тонизиращо средство.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Лимоновото масло се използва в кремове и лосиони за почистване на замърсена кожа. Неговите стягащи свойства са чудесни за мазна кожа. Антисептичния ефект на маслото помага при лечението на циреи и малки рани. Загряващото действие на маслото помага при целулит и акне.
  • Измиване на устата и гаргара
    Ако разредите масло в топла вода и правите промивки на устата или гаргара, можете да се излекувате от язви в устата.

Съчетание с други масла

Лимоновото масло се съчетава добре с други етерични масла, като: лавандула, роза, сандалово дърво, тамян, евкалипт, здравец, копър, хвойна и нероли.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...