Назад до Масло от бензое

Масло от бензое

  1. Масло от бензое
  2. Произход на малсото от бензое
  3. Свойства на маслото от бензое
  4. Лечебна употреба на маслото от бензое

Лечебна употреба на маслото от бензое

Маслото от бензое се използва при бронхит, кашлица, настинка, акне, екзема, псориазис, ревматизъм, артрит, нервно напрежение, стрес, мускулни болки, обриви, язви в устата и проблеми с кръвообръщението.

Най-цененото му свойство е , че има успокояващ ефект върху нервната и храносмилателната системи. Има сгряващ ефект когато се нанесе върху проблемните области и тонизиращо действие върху дихателните пътища.

Стимулира панкреаса и контролира нивата на кръвната захар, което го прави много ценно за хора страдащи от диабет.

Ефекта, който оказва върху кожата е подобряване на нейната еластичност, помага при напукана кожа и подпомага зарастването на рани и намалява зачервяването, дразненето и сърбежа на кожата.

Изполване в ароматерапията

  • Горелки и изпарители
    Парите от масло от бензое се използват за успокояване на нервната система. Те спомагат за по-лесното преодоляване на депресията и емоционалното изтощение.
  • Масло за масаж и в банята
    Като масажно масло или в банята се използва при артрит, ревматизъм, хроничен бронхит и кашлица. Подобрява кръвообръщението и се използва при скованост на мускулите. Помага на кожата, като увеличава нейната еластичност и ускорява зарастването на рани.
  • Като съставка в кремове
    Маслото от бензое помага при суха и напукана кожа, порезни рани, акне, сърбеж и раздразнение на кожата, като същевременно подобрява и нейната еластичност.

Съчетание с други масла

Маслото от бензое се съчетава особено добре с етерични масла от бергамот, кориандър, тамян, хвойна, лавандула, лимон, смирна, портокал, petitgrain, роза и сандалово дърво.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...