Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Ароматерапия  »  Етерични масла от А до Я  »  Масло от билков градински чай  »  Лечебно приложение на маслото от билков градински чай

Масло от билков градински чай

Масло от билков градински чай

Лечебно приложение на маслото от билков градински чай

Билковият градински чай успокоява нервната система, особено когато сте изпаднали в депресия, стрес, безсъние и дълбоко нервно напрежение. За жените се препоръчва при менструални проблеми и облекчаване на болките по време на раждане. За менопаузата маслото от билков градински чай помага за намаляване на горещите вълни, нощното изпотяване, сърцебиенето, раздразнителността, главоболието и виенето на свят. Помага при мускулни болки, храносмилателни разтройства, бъбречни заболявания и охлаждане на възпалената кожа. Маслото помага и при кожни заболявания, като акне, циреи и язви и облекчава болката в мускулите и ставите.

 • Приложение за инхалатори
  В терапията с пари маслото от билков градински чай се използва при нервно напрежение, стрес, депресия, тревожност, безсъние и менопауза. То е особено ефективно за създаване на един по-положителен поглед върху живота и може да помогне за стимулиране на творческата страна и интуицията.
 • Приложение като  масажното масло и в банята
  Маслото от билков градински чай може да се смесва с масажни масла или да се разрежда във ваната. Помага при мускулни болки, фригидност, депресия, тревожност, менструални проблеми, стрес, нервно напрежение, безсъние и спазми.
 • Приложение в кремове и лосиони
  Приложено в кремове и лосиони маслото от билков градински чай може да се използва за кожни проблеми, болки в гърба, схванат врат и при телесна миризма. Действа особено добре при мазна кожа.

Съчетание с други масла

Съчетава се добре с други етерични масла, като: хвойна, лавандула, бор, здравец, сандалово дърво, жасмин, тамян и други цитрусови масла.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2800

Препоръчани продукти

Коментари за Масло от билков градински чай

  Подобни статии

  Масло от жасмин

  Масло от жасмин

  Етеричното масло от жасмин се извлича от растението Jasminum Gradiflora от семейство Oleaceae. Въпре...
  Масло от хвойна

  Масло от хвойна

  Етеричното масло от хвойна се извлича от растението Juniperus Communis от семейство Cupressaceae.  Т...
  Лимоново масло

  Лимоново масло

  Етеричното лимоново масло се извлича от растението Citrus limonum, известно още като Citrus Limon от...
  Масло от мандарина

  Масло от мандарина

  Маслото от мандарина се извлича от растението Citrus reticulata от семейство Rutaceae и е известно о...