Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Ароматерапия  »  Етерични масла от А до Я  »  Масло от билков градински чай  »  Свойства на маслото от билков градински чай

Масло от билков градински чай

Масло от билков градински чай

Свойства на маслото от билков градински чай

То е бледо жълто на цвят и има сладък, вкусен, тревист аромат. Вискозитетът му е воднист, ако листата са включени по време на дестилацията.

Екстракция

Маслото от билков градински чай се извлича чрез парна дестилация на цъфтящите върхове и листа.

Химичен състав

Основните химични компоненти на билковия градински чай са: линалоол, линалилацетат, caryophyllene, а-терпинеол, гераниол, neryl ацетат, sclareol и germacrene D.

Предпазни мерки

Маслото от билков градински чай може да доведе до прекомерна релаксация и затова трябва да се избягва неговото прилагане след употреба на алкохол, защото тогава ще засили ефекта на алкохола. То не е токсично, но в големи дози може да предизвика главоболие и трябва да се избягва по време на бременност.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на етеричното масло от билков градински чай са: антидепресант, антиконвулсант, спазмолитично, антисептично, афродизиак, стягащо, бактерицидно, газогонно, дезодорант, храносмилателно, emmenagogue, еуфорично, хипотензивно, nervine, седативно, стомашно и тонизиращо нервите.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 1193

Препоръчани продукти

Коментари за Масло от билков градински чай

  Подобни статии

  Мирисни асоциации

  Мирисни асоциации

  Човешкият нос е изпъкнал навън като антена. При всяко движение той проверява въздуха, при вдишване г...
  Обоняние и памет

  Обоняние и памет

  Съществуват много аспекти, в които обонянието и запаметяването се оказват свързани помежду си. Твърд...