BIBIOTIC - българският постбиотик от ново поколение
Назад до Масло от ветивер

Масло от ветивер

  1. Масло от ветивер
  2. Произход на маслото от ветивер
  3. Свойства на маслото от ветивер
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от ветивер
  5. Лечебно приложение на маслото от ветивер

Лечебно приложение на маслото от ветивер

Маслото от ветивер действа успокоително и помага да се освободим от гняв, истерия, раздразнителност и невротично поведение. То намаля стреса и напрежението.

Маслото ревитализира тялото и помага при умствено и физическо изтощение. Използва се като болкоуспокояващо за цялото тяло и особено при ревматизъм, артрит и болки в мускулите. Облекчава и безсънието.

  • Приложение за инхалатори
    В терапиите с пари, маслото от ветивер се използва при нервни проблеми, като помага да се освободим от гняв и раздразнителност и облекчава безсънието.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Смесено с масажни масло и разтворено във ваната, маслото от ветивер помага при физическо и психическо изтощение, нервни болести, ревматични и артритни болки, безсъние, балансира хормоналната система и има лечебен ефект върху кожата.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Смесено с кремове и лосиони, маслото от ветивер се използва за овлажняване и подхранване на кожата и се препоръчва при суха, раздразнена и дехидратирана кожа. То се справя много добре и в борбата с бръчките, стриите и раните и подобрява тонуса и общото здравословно състояние на кожата.

Съчетание с други масла

Маслото от ветивер се съчетава добре с други етерични масла, като: тамян, грейпфрут, жасмин, лавандула и иланг-иланг.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...