Назад до Масло от градински чай

Масло от градински чай

  1. Масло от градински чай
  2. Произход на маслото от градински чай
  3. Свойства на маслото от градински чай
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от градински чай
  5. Лечебно приложение на маслото от градински чай

Лечебно приложение на маслото от градински чай

Това масло е с високо съдържание на туйон и може да причини конвулсии, използвано във високи концентрации. Използвано правилно обаче то е много ефективно за стимулиране на храносмилателната система и по специално лошия апетит. Има и силно хормонално въздействие, като е най-полезно при хормонални проблеми и болки породени от ревматизъм.

Маслото от градински чай ни помага да преодолеем мъката и депресията и се използва при женски стерилитет и менопауза. То има тонизиращ ефект върху пикочните пътища, черния дроб и бъбреците.

Маслото стимулира и лимфната система, като по този начин повишава жлезистата функция. Прилага се при лечение на дерматит, рани, язви и ухапвания от насекоми. На мускулната система маслото помага, като облекчава скованост, схванатост на врата, треперене и парализа.

  • Приложение за инхалатори
    Прилагано в терапиите с пари маслото от градински чай помага за успокояване на нервите, мъката и депресията, като същевременно повишава сетивата и засилва паметта.
  • Приложение в масажни масла или в банята
    Помага при женски стерилитет и менопауза. Подобрява здравословното състояние на уриналния тракт, черния дроб и бъбреците. Влияе положително на лимфната система и мускулите. Използва се ефективно при схванат врат, треперене и парализа.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Като съставка на кремове и лосиони, маслото от градински чай помага при намаляване размера на порите, зарастване на рани, псориазис, дерматит и др. кожни проблеми.

Съчетание с други масла

Маслото от градински чай се съчетава добре с други етерични масла, като: бергамот, лавандула, лимон и розмарин.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...