BIBIOTIC - българският постбиотик от ново поколение
Назад до Масло от грейпфрут

Масло от грейпфрут

  1. Масло от грейпфрут
  2. Произход на маслото от грейпфрут
  3. Свойства на маслото от грейпфрут
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от грейпфрут
  5. Лечебно приложение на маслото от грейпфрут

Свойства на маслото от грейпфрут

Етеричното масло от грейпфрут има остър освежаващ мирис и е бледо жълт или светло рубинен на цвят с воднист вискозитет. Както всички цитрусови масла, така и маслото от грейпфрут трябва да се използва в рамките на 6 месеца, след като е закупено.

Екстракция

Маслото от грейпфрут се извлича чрез студена компресия на пресни кори, като добивите са около 0,5 – 1,0%.

Химичен състав

Основните химични компоненти са: пинен, сабинен, мирцен, лимонен, гераниол, линалоол, цитронелал, децил ацетат, neryl ацетат и терпинен-4-ол.

Предпазни мерки

Някои от терапевтичните свойства на маслото от грейпфрут са: антидепресант, антисептично, аперитив, диуретично, дезинфектант, лимфен стимулант, тонизиращо и анти-инфекциозно.

Рейтинг:
2.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...