Назад до Масло от жасмин

Масло от жасмин

  1. Масло от жасмин
  2. Произход на маслото от жасмин
  3. Свойства на маслото от жасмин
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от жасмин
  5. Лечебно приложение на маслото от жасмин

Свойства на маслото от жасмин

Ема сладък, екзотичен и богат цветен аромат.

Екстракция

Първоначално жасминовото масло е в много твърдо състояние и трябва да се разбие, посредством екстракция с разтворител. Отделя се алкохола от него и след това от пречистената съставка се извлича маслото, посредством парна дестилация. Добивът обаче е много нисък, едва около 0.2%.

Химичен състав

Има над 100 химически съставки открити в маслото от жасмин. Основните му химически компоненти са: бензил ацетат, линалоол, бензил алкохол, индол, бензил бензоат, цис-jasmone, гераниол, метил anthranilate и остатъчни количества на стр.. крезол, farnesol, цис-3-hexenyl бензоат, евгенол, нерола, ceosol, бензоена киселина, бензалдехид, Y-терпинеол, nerolidol, isohytol, фитол и др.

Предпазни мерки

Маслото от жасмин не е токсично или дразнещо, но въпреки това някои хора проявяват алергична реакция към него. Не бива да се използва и от бременни жени. Използването на прекалено големи количества също е нежелателно, тъй като маслото има силен релаксиращ ефект и може да повлияе на концентрацията.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на маслото от жасмин са: антидепресант, антисептично, афродизиак, анти-спастичен, cicatrisant, отхрачващо, galactagogue, творческо и седативно.

Рейтинг:
2.5/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Защо има такава огромна разлика в цена-мл.-Инведа 10 мл.-23.00,Стикс-1мл.-63.80лв
Виж още отзиви
Коментирай
loading...