Назад до Масло от иланг-иланг

Масло от иланг-иланг

  1. Масло от иланг-иланг
  2. Произход на маслото от иланг-иланг
  3. Свойства на маслото от иланг-иланг
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от иланг-иланг
  5. Лечебно приложение на маслото от иланг-иланг

Лечебно приложение на маслото от иланг-иланг

Маслото от иланг иланг има силно еуфоричен и седативен ефект върху нервната система и помага при тревожност, напрежение, страх, шок и паника. То действа и като афродизиак и е полезно при фригидност и импотентност.

Маслото е особено полезно при учестено дишане и ускорен пулс , помага за намаляне на високото кръвно налягане и е полезно при чревни инфекции.

Прилагано върху кожата, маслото от иланг иланг има успокояващ ефект и балансира секрецията на себум. Прилагано върху скалпа, то има стимулиращ ефект и ускорява растежа на косата.

  • Приложение за инхалатори
    В терапиите с пари, маслото от иланг иланг е полезно при тревожност, напрежение, шок, страх, паника, учестено дишане, сърцебиене, афродизиак, физическо изтощение, фригидност, импотентност, безсъние, депресия и стрес.
  • Приложение в масажни масла или в банята
    Маслото от иланг иланг смесено с масажни масла или разредено във ваната помага при физическо изтощение, безсъние, фригидност, импотентност, депресия, тревожност, нервно напрежение и стрес. Действа и като афродизиак.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Смесено с кремове и лосиони, маслото от иланг иланг  се използва за балансиране производството на себум в кожата и по този начин се коригира и балансира прекалено сухата и прекалено мазна кожа.

Съчетание с други масла

Маслото от иланг иланг се съчетава добре с други етерични масла, като: бергамот, грейпфрут, лавандула и сандалово дърво.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...