PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Масло от иланг-иланг

Масло от иланг-иланг

  1. Масло от иланг-иланг
  2. Произход на маслото от иланг-иланг
  3. Свойства на маслото от иланг-иланг
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от иланг-иланг
  5. Лечебно приложение на маслото от иланг-иланг

Свойства на маслото от иланг-иланг

Маслото от иланг иланг има екзотична, сладникава миризма и светло жълто на цвят.

Екстракция

Маслото от иланг иланг се извлича от прясно набрани цветчета, посредством водна или парна дестилация.

Химичен състав

Основните химични компоненти на маслото от иланг иланг са: линалоол, geranyl ацетат, caryophyllene, р-cresyl метил етер, метил бензоат, бензил ацетат, бензил бензоат и други сескитерпени.

Маслото от иланг иланг се добива посредством няколко етапа на пресоване. Маслото добито от първото пресоване се нарича „екстра”, а следващите 3 пресования се наричат съответно 1-во, 2-ро и 3-то пресирано масло от иланг иланг.

Маслото „екстра” съдържа много високи съдържания на естери и има най-сладката миризма, а маслата получени от последващите пресовки не са толкова сладки. Маслото „екстра” не се използва в ароматерапията, а само в парфюмерията. За употреба в ароматерапията маслото „екстра” се смесва с маслото получено от 1-ва и 2-ра пресовка и формират т.н. „пълно” етерично масло от иланг иланг.

Предпазни мерки

Маслото от иланг иланг не е токсично, дразнещо или сенсибилизиращо, но прекомерно голямата му употреба може да доведе до главоболие и гадене при някои хора.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на маслото от иланг иланг са: антидепресант, антисептично, афродизиак, хипотензивно и седативно средство.

Рейтинг:
2.5/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...