Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Ароматерапия  »  Етерични масла от А до Я  »  Масло от лимонова трева  »  Лечебно приложение на маслото от лимонова трева

Масло от лимонова трева

Масло от лимонова трева

Лечебно приложение на маслото от лимонова трева

Маслото от лимонена трева ревитализира тялото и облекчава симптомите на преумора от часовата разлика при пътувания. Премахва главоболието и помага в борбата с нервното изтощение и стреса. Маслото тонизира цялостно тялото и увеличава парасимпатиковата нервна система, която е от голяма полза при възстановявания от заболявания, тъй като стимулира жлезистите секрети.

Полезно е за хора с дихателни инфекции, болки в гърлото, ларингит и висока температура. Маслото помага за предотвратяването на разпространението на инфекциозни болести. Използва се още при колит, лошо храносмилане и гастроентерит.

Лимоненото масло тонизира мускулите и тъканите и прави мускулите по-гъвкави. Използва се и като средство против насекоми и за предпазване на домашните любимци от бълхи и кърлежи. Помага при мазна кожа и акне и облекчава прекомерното изпотяване.

 • Приложение за инхалатори
  В терапиите с пари маслото от лимонена трева се използва за освобождаване на излишното нервно напрежение и против насекоми. То е страхотно средство за съживяване на ума, когато се чувстваме летаргични.
 • Приложение в масажни масла и в банята
  Приложено в масажни масла или в банята то помага да се справим с целулита. Помага още при храносмилателни проблеми, инфекции, нервност и действа като общо тонизиращо средство.
 • Приложение в кремове и лосиони
  Прилагано в кремове и лосиони, маслото от лимонена трева изчиства целулита и тонизира кожата, като отваря блокираните и пори. Антисептичните му свойства са полезни при лечение на микоза и други гъбични инфекции.

Съчетание с други масла

Етеричното масло от лимонена трева се съчетава добре с други масла, като: босилек, кедър, кориандър, здравец, жасмин, лавандула и чаено дърво.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 11864

Препоръчани продукти

Коментари за Масло от лимонова трева

  Подобни статии

  Ароматерапия и стрес

  Ароматерапия и стрес

  Силата на ароматерапията е в съчетаването на двата фактора и по всяка вероятност това, с което тя е ...
  Естественото равновесие

  Естественото равновесие

  Всеки момент в тялото се извършват хиляди различни действия, които са насочени към осигуряване състо...
  Мирисни асоциации

  Мирисни асоциации

  Човешкият нос е изпъкнал навън като антена. При всяко движение той проверява въздуха, при вдишване г...