Назад до Масло от лимонова трева

Масло от лимонова трева

  1. Масло от лимонова трева
  2. Произход на маслото от лимонова трева
  3. Свойства на маслото от лимонова трева
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от лимонова трева
  5. Лечебно приложение на маслото от лимонова трева

Лечебно приложение на маслото от лимонова трева

Маслото от лимонена трева ревитализира тялото и облекчава симптомите на преумора от часовата разлика при пътувания. Премахва главоболието и помага в борбата с нервното изтощение и стреса. Маслото тонизира цялостно тялото и увеличава парасимпатиковата нервна система, която е от голяма полза при възстановявания от заболявания, тъй като стимулира жлезистите секрети.

Полезно е за хора с дихателни инфекции, болки в гърлото, ларингит и висока температура. Маслото помага за предотвратяването на разпространението на инфекциозни болести. Използва се още при колит, лошо храносмилане и гастроентерит.

Лимоненото масло тонизира мускулите и тъканите и прави мускулите по-гъвкави. Използва се и като средство против насекоми и за предпазване на домашните любимци от бълхи и кърлежи. Помага при мазна кожа и акне и облекчава прекомерното изпотяване.

  • Приложение за инхалатори
    В терапиите с пари маслото от лимонена трева се използва за освобождаване на излишното нервно напрежение и против насекоми. То е страхотно средство за съживяване на ума, когато се чувстваме летаргични.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Приложено в масажни масла или в банята то помага да се справим с целулита. Помага още при храносмилателни проблеми, инфекции, нервност и действа като общо тонизиращо средство.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Прилагано в кремове и лосиони, маслото от лимонена трева изчиства целулита и тонизира кожата, като отваря блокираните и пори. Антисептичните му свойства са полезни при лечение на микоза и други гъбични инфекции.

Съчетание с други масла

Етеричното масло от лимонена трева се съчетава добре с други масла, като: босилек, кедър, кориандър, здравец, жасмин, лавандула и чаено дърво.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...