BIBIOTIC - българският постбиотик от ново поколение
Назад до Масло от семена на морков

Масло от семена на морков

  1. Масло от семена на морков
  2. Произход на маслото от семена на морков
  3. Свойства на маслото от семена на морков
  4. Лечебно приложение на маслото от семена на морков

Лечебно приложение на маслото от семена на морков

Маслото от семена от моркови има детоксикиращ ефект върху черния дроб и помага на организма да се пребори с болест като жълтеницата, като същевременно пречиства храносмилателната система и организма като цяло.

Маслото помага при артрит, подагра, отоци, ревматизъм и натрупване на токсини в мускулите и ставите. Укрепва лигавиците в носа, гърлото и белите дробове, като по този начин действа благоприятно при болести, като грип и бронхит.

Маслото облекчава задържането на течности и може да бъде полезно в случаи на анорексия. Ревитализира и тонизира кожата и помага в случаите на дерматити, екземи и обриви.

  • Инахалатори и изпарители
    Парите от маслото облекчават стреса, прочистват черния дроб, храносмилателната система и дихателната система. Земният аромат на това масло ще ви помогне да се отпуснетe и да се отърсите от стреса на ежедневието.
  • Използване в кремове и лосиони
    Това масло добавено в кремове за лице има магически подмладяващ ефект върху кожата, като я омекотява, изглажда я и подпомага растежа на клетките.
  • Използване в масажно масло или във ваната
    Като се смеси с масло за масаж или се разреди във ваната помага за болки в мускулите и пречистване на дихателните пътища. Детоксикира организма и повишава производството на червени кръвни телца.

Съчетание с други масла

Маслото от семена от моркови се съчетава добре с етерични масла бергамот, хвойна, лавандула, лимон, лайм, кедър, здравец, както и всички цитрусови и пикантни масла.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...