PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Масло от хвойна

Масло от хвойна

  1. Масло от хвойна
  2. Произход на маслото от хвойна
  3. Свойства на маслото от хвойна
  4. Емоционално и духовно приложение на маслото от хвойна
  5. Лечебно приложение на маслото от хвойна

Свойства на маслото от хвойна

Маслото от хвойна се извлича, както от плодовете, така и от игличките на растението. По високо ценено е маслото от плодовете, което е с ясен, свеж и леко дървесен аромат и воднист вискозитет.

Екстракция

Маслото от хвойна се извлича от сушени, смачкани или леко сушени плодове, чрез парна дестилация, като доходността му е от 0,2% до 2%.

Химичен състав

Основните му химически компоненти са: пинен, камфен, б-пинен, сабинен, мирцен, phellandrene, терпинен, Y-терпинен, 1,4-цинеол, б-phellandrene, р-cymene, терпинен-4-ол, bornyl ацетат, cayophyllene и остатъчни количества от на лимонен, камфор, линалоол, линалилацетат, борнеол и нерола.

Предпазни мерки

Маслото от хвойна не е токсично, но тъй като може да стимулира маточните мускули е препоръчително да не се използва по време на бременност и от хора с бъбречни проблеми. Някои хора проявяват и алергични реакции към него, поради което трябва да го използвате в разумни количества.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на маслото от хвойна са: антисептично, анти-ревматично, спазмолитично, стягащо, газогонно, depurative, диуретично, загряващо, стимулиращо, стомашно, средство за изпотяване, рани и тонизиращо.

Рейтинг:

Отзиви

zlatka natova
zdravei te mnogo vi molq daite mi kordinati da se svarja sas vas BLAGODARQ VI
Виж още отзиви
Коментирай
loading...