Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Ароматерапия  »  Етерични масла от А до Я  »  Масло от чаено дърво  »  Лечебно приложение на маслото от чаено дърво

Масло от чаено дърво

Масло от чаено дърво

Лечебно приложение на маслото от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е много важно за здравето, тъй като укрепва имунната система. То действа като имунен стимулант и повишава повишава способността на организма да се бори  с инфекции и съживява ума и тялото, след преживян шок. По целият свят това масло се използва с голяма ефективност за справяне с инфекции от всякакъв вид. То е ефективно спрямо трите вида инфекциозни организми:

 • Бактерии
 • Гъбички
 • Вируси

Има силен здравословен ефект при грип, херпес, хрема, жлезиста треска и възпаление на венците.

Масаж с масло от чаено дърво преди операция може да помогне за укрепването на организма и намаляването на постоперативният шок.

Маслото от чаено дърво помага при бронхиални задръствания, астма, кашлица, синузит, коклюш и туберкулоза. Прилагано върху кожата маслото помага при абцеси, акне, изгаряния, херпес, мазна кожа, микоза, херпеси по устните, пъпки, обриви, брадавици, слънчево изгаряне и инфектирани рани.

 • Приложение за инхалатори
  В терапиите с пари, маслото от чаено дърво помага при настинки, синузит, бронхит и други респираторни заболявания. Помага и на тялото и ума да се възстановят по бързо след удар.
 • Приложение в масажни масла и в банята
  Смесено с масажни масла или разредено в банята, маслото от чаено дърво помага за всякакъв вид дихателни заболявания. То е много полезно още при артрит, настинки, дерматити, кожни инфекции, синузит, вирусни инфекции, копривна треска и при прекомерно изпотяване на краката.
 • Приложение в чист вид или разредено с вода
  Когато се смесва с вода, маслото има силно лечебно действие при абцеси, акне, циреи, въшки, пърхот и при ухапвания от животни. Проблемните зони се промиват с разтвора от вода и масло. Може да се нанася и в чист вид върху тези зони, но това става внимателно и в малки дози, посредством памучен тампон. При въшки се прилага в чист вид върху скалпа и се остава 40 минути, след това се измива. Това трябва да се повтаря през ден в продължение на 12 дни. При гъбични инфекции, като микоза, паронихия и вагинална кандидоза се използва концентрат с 2.5% масло от чаено дърво. Не забравяйте, че маслото е много силно и прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание.
 • Приложение като вода за уста
  Маслото от чаено дърво може да се използва като вода за уста при инфекции на венците, язви в устата, инфекции на сливиците и гърлото. Тези които обичат чесън го използват, за да намалят неприятната миризма след като са яли чесън.
 • Приложение в кремове и лосиони
  Смесено с кремове и лосиони, маслото от чаено дърво се прилага върху кожата и помага за изчистването и от всякакви гъбични, бактериални или вирусни инфекции и има лечебно действие върху циреи, абцеси, акне, ухапвания от животни, пърхот и всякакъв вид обриви.

Съчетание с други масла

Маслото от чаено дърво се съчетава добре с други етерични масла, като: канела, градински чай, карамфил, здравец, лавандула, лимон, смирна, индийско орехче, розово дърво, розмарин и мащерка.

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 38237

Препоръчани продукти

Коментари за Масло от чаено дърво

 1. .

  Искам да попитам по какъв начин се прилага маслото от чаено дърво при депресий и като имуностимулатор?

 2. 1.

  и аз това питам като Анелия,но не знам дали ще получа отговор

 3. 2.

  не съм специялист,но инфото което знаем,е че май е под формата на ароматерапия за депресията.За имуностимулатор мисля че има чаи от чаено дърво и се пие а маслото не се пие естествено

 4. 3.

  "И" и "Й" знаете ли как и кога се използва? ДепресиЙ? ЧаИ? Неграмотнииии...

 5. 4.

  Ами " специЯлист",ами запетаите❓❓❓

Подобни статии

Ролята на допира

Ролята на допира

Има много доказателства, че допирът е съществен компонент на оптималното здраве, от изключително важ...
Масажът

Масажът

Физическата полза от масажа е всестранна: подобрява обръщението на кръвта и лимфата в тялото, понижа...
Ароматерапия и стрес

Ароматерапия и стрес

Силата на ароматерапията е в съчетаването на двата фактора и по всяка вероятност това, с което тя е ...
Естественото равновесие

Естественото равновесие

Всеки момент в тялото се извършват хиляди различни действия, които са насочени към осигуряване състо...