🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Розово масло

Розово масло

  1. Розово масло
  2. Произход на розовото масло
  3. Свойства на розовото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на розовото масло
  5. Лечебно приложение на розовото масло

Лечебно приложение на розовото масло

Розовото масло успокоява и хармонизира ума и помага при депресия, гняв, мъка, страх, нервно напрежение и стрес. Подобрява сексуалността, самочувствието и справянето с емоционални проблеми.

Маслото от роза е отлично средство при лоша циркулация и сърдечни проблеми, като сърцебиене и аритмия. Маслото помага и при високо кръвно налягане и се използва за стимулиране на черния дроб и жлъчният мехур.

На дихателната система розовото масло помага в случаите на астма, кашица и сенна хрема.То пречиства черният дроб и помага при гадене.

Розовото масло има силно почистващ ефект върху женските полови органи и може да се използва за регулиране и балансиране на хормоните, нередовната менструация, функционалното безплодие, бяло течение, менорагия, маточно кървене и други маточни проблеми, като в същото време има тонизиращ ефект върху матката.

Нанасяно върху кожата розовото масло действа много ефективно, като овлажнява и хидратира кожата. Маслото има антисептично действие, което е подходящо за всякаква кожа и действа много добре при суха и раздразнена кожа. Използва се още при спукани капиляри, възпаление и зачервяване на кожата и при екзема и херпес. Розовата вода се използва при конюктивит.

  • Приложение за инхалатори
    При лечението с пари, розовото масло помага при алергии, астма, безпокойство, главоболие, мигрена, нервно напрежение и др. Маслото е особено ефективно в борбата с депресията, гняв, мъка и тъга.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Розовото масло смесено с масажни масла или разтворено във ваната може да помогне при алергии, безпокойство, астма, сенна хрема, главоболие, депресия, мигрена, нервно напрежение, депресия, тъга, стрес, успокоява сърдечният ритъм, стимулира черния дроб и жлъчният мехур и действа като общо тонизиращо средство за кожата.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Смесено в кремове и лосиони, розовото масло стимулира кожата, тъй като има облажняващ и хидратиращ ефект. То действа добре на всички типове кожа, но е особено полезно за суха и чувствителна кожа. Маслото премахва зачервяването и възпалението на кожата и действа като общо тонизиращо средство.

Съчетание с други масла

Розовото масло се съчетава добре с други етерични масла, като: мушкато, жасмин, карамфил и палмароза.

Рейтинг:

Отзиви

НИРЕЛК
не 40 000 , а само 3 000 кг
Виж още отзиви
Коментирай
loading...