Назад до Розово масло

Розово масло

  1. Розово масло
  2. Произход на розовото масло
  3. Свойства на розовото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на розовото масло
  5. Лечебно приложение на розовото масло

Свойства на розовото масло

Розовото масло има свеж и сладък цветен аромат, а на цвят варира от ясно до бледо жълто и има зеленикав отенък.

Екстракция

Розовото масло се добива от свежи цветя, набрани рано сутринта преди 8 часа. Маслото се извлича чрез парна дестилация, като доходността му е 0.02 – 0.05%. Топлината използвана в процеса на дестилацията се контролира много внимателно, защото ако е твърде висока, можа да повлияе на качеството на маслото.

Химичен състав

Химичният състав на розовото масло е един от най-сложните и съдържа повече от 300 известни съединения, но основните му химични компоненти са: цитронелола, фенил етанол, гераниол, нерола, farnesol и stearpoten следи от nonanol линалоол, nonanal, фенил ацеталдехид, цитрал, карвон, citronellyl ацетат, 2-phenylmenthyl ацетат, метил евгенол, евгенол и розов оксид.

Предпазни мерки

Розовото масло не е токсично, дразнещо или сенсибилизиращо, но въпреки това не трябва да се използва по време на бременност.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на розовото масло са: антидепресант, противовъзпалително, антисептично, спазмолитично, антивирусно, афродизиак, стягащо, бактерицидно, кръвоспиращо, чернодробно, слабително, успокоително, стомашно и тонизиращо за сърцето, черния дроб, стомаха и матката.

Рейтинг:

Отзиви

НИРЕЛК
не 40 000 , а само 3 000 кг
Виж още отзиви
Коментирай
loading...